Aan elk project wordt met de grootste aandacht en precisie gewerkt. Onze kennis, ervaring en de ongekende variatiemogelijkheden tijdens het ontwerp én de bouw maken Lignum tot uw ideale partner bij het realiseren van het buitenverblijf zoals u dat wenst!

Bouwvergunning

Via deze link kunt u duidelijk nagaan wanneer er vergunningvrij gebouwd mag worden en wanneer er een vergunning aangevraagd moet worden bij de gemeente.
De overheid heeft een handige tool waarin u kunt nagaan waar u te maken mee krijgt. Wij raden u aan om na te gaan bij uw gemeente wat op uw perceel mogelijk is. Uiteraard helpen wij u graag.

Het ontwerp

Ieder ontwerp begint met een idee. Wellicht hebt u zelf precies voor ogen hoe het buitenverblijf dat u wenst eruit moet komen te zien. Of zijn het slechts ideeën, die nog vorm moeten krijgen.

In beide gevallen gaat Lignum graag met u om de tafel: Samen bespreken we uw wensen en eisen. Met deskundig advies werken we uw ideeën uit of ontwerpen we het hele buitenverblijf.

Met uw ideeën en onze ervaring is alles mogelijk!

Lignum werkt bij voorkeur met eersteklas onbehandeld eikenhout. Dit is uitsluitend afkomstig uit duurzaam beheerde bosbouw. Eikenhout heeft superieure eigenschappen ten opzichte van bijvoorbeeld Douglas en Lariks. Daarnaast vergrijst het prachtig en geeft een mooie uitstraling aan uw gebouw. Indien de kapconstructie open is geven wij er de voorkeur aan deze eveneens in eiken uit te voeren.

Prefereert u andere houtsoorten, zoals douglas dan is ook dit uiteraard mogelijk. Bedenk wel dat het prijsverschil niet erg groot is maar de duurzaamheid is wel veel hoger.

Er moeten tijdens het hele ontwerp- en bouwproces veel keuzes worden gemaakt: Wij helpen u graag hierin de juiste beslissingen te nemen. Onze jarenlange ervaring komt hierbij goed van pas.

Hierna gaan wij aan de slag met het ontwerp van het gebouw. Met de allernieuwste software op het gebied van ontwerp en visualisatie geven wij u een goed 3D-beeld van wat u kunt gaan verwachten.

U ontvangt van ons een duidelijke offerte die toegespitst is op wat u wenst; een volledig verzorgd project inclusief bouwaanvraag, grondwerk, fundering, metselwerk en montage gebouw. Ook is het mogelijk dat u ons inschakelt voor de levering en montage van het gebouw. Wellicht dat u alleen het bouwpakket wilt kopen, die mogelijkheden zijn allemaal aanwezig.

De bouw

Het bouwen van uw buitenverblijf gebeurt door vakmensen: betrouwbare en vakkundige mensen met zeer veel ervaring in houtbouw. U hebt alleen contact en overleg met ons: wij hebben gedurende het hele traject de eindverantwoordelijkheid.

Waarom Lignum?Betrouwbaar, wij doen geen beloften die we niet kunnen waarmaken

  • Lignum is een klein en betrokken bedrijf
  • Meer dan 30 jaar vakkennis en werkervaring
  • Wij verzorgen het hele traject: van ontwerp tot en met de daadwerkelijke bouw
  • Ieder idee of ontwerp is uitvoerbaar
  • U hebt slechts één aanspreekpunt
  • Goede service
  • Uitsluitend hoogwaardige materialen, met name (Frans) eiken en douglas
  • Traditionele duurzame werkwijze