top of page
30df7ecc-4a93-4230-9e18-d6db942bf3f8.jpeg

De visie van Lignum

Wat begon als een klein bedrijf in overkappingen is de laatste jaren uitgegroeid tot een middelgroot bouwbedrijf. Maarten Vlieger (bouwkundige) is de founder en eigenaar van Lignum. Aanvankelijk lag de nadruk op de luxe buitenverblijven. De laatste jaren is de focus, vooral vanwege een groeiende marktvraag, steeds meer verschoven naar particuliere ecologische woningbouw. Onze visie op een ecologische en duurzame manier van bouwen is echt ons handelsmerk geworden. Steeds meer mensen maken de bewuste keuze voor een duurzaam gebouwde woning. 

Wij maken ons sterk voor ecologisch bouwen en daarnaast leveren wij puur vakmanschap. Persoonlijke betrokkenheid en deskundigheid staan bij Lignum hoog in het vaandel.

Vanuit de moderne werkplaats in Bijsterhuizen worden al onze projecten gecoördineerd, opgebouwd en eventueel met speciaal vervoer naar de bouwlocatie gebracht voor montage. In één tot twee  enkele weken kan de woning dan casco worden opgeleverd of met complete wand- en plafondafwerking en alle installatievoorzieningen. Zelf zijn wij volledig energie neutraal door de zonnepanelen op het dak. Zo geven we het goede voorbeeld aan onze klanten! Bent u benieuwd naar ons bedrijf? Of wilt u een kijkje komen nemen bij ons in de werkplaats? U bent van harte welkom!

IMG_0821_edited.jpg
dcc877dc-0acc-4c67-a6a6-90e791c5fff6.jpeg
Woonhuizen - 42.jpeg

"Lignum durft uitdagingen aan te gaan, is een innovatieve biobased houtbouwer en heeft oog voor de natuur." 

Halbe Vlietstra (bouwbioloog)

Maarten & Irene Vlieger

​Maarten Vlieger: “Onze manier van ecologische houtskeletbouw heeft extra voordelen ten opzichte van de traditionele houtskeletbouw. Zo gebruiken wij uitsluitend PEFC en FSC gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen. Ook bouwen wij damp-open, zodat onze woningen kunnen ‘ademen’ en dat zorgt voor een gezond en aangenaam woonklimaat. Onze speciale houtvezelisolatie is winterwarm en zomerkoel, schimmelwerend, brandveilig en energiebesparend. Met een beetje extra inspanning zijn onze woningen volledig energieneutraal te maken.” Irene Vlieger: “Ecologisch bouwen is géén modegril, maar een toekomstbestendige bouwmethode waarmee iedereen zijn bijdrage kan leveren aan een goed milieu."

WhatsApp Image 2023-03-22 at 13.57.31.jpeg
WhatsApp Image 2023-03-22 at 13.56.52.jpeg
3e619dd5afb3b195_sbb-beeldmerk.png

Het Lignum team

Ons vakkundig team krijgt veel verantwoordelijkheid en volop ruimte tot ontwikkeling. Daarnaast hechten we veel waarde aan werkplezier en het leveren van vakkundig werk. Met veel plezier zijn wij een Erkend Bouwbedrijf waarin we ook de ruimte nemen om vakmensen op te leiden. We kiezen ook hierin graag voor een duurzame manier van samenwerking. Samen zetten we keer op keer iets moois neer! 

bottom of page